Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

Conditii de calatorie COVID-19


IMPORTANT! 

Romania elibereaza din 01.07.2021 la cerere certificatul digital, care are un cod QR cu semnatura electronica. 

Incepand de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul țărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală și ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR DOAR certificatele digitale, documente ce conțin un cod QR și care pot fi eliberate foarte ușor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Tranzitarea frontierelor este posibilă și fără existența acestor certificate, dar cu respectarea normelor naționale de carantină din fiecare stat.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 și sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu și pentru activitățile desfășurate în interiorul teritoriului național al României.

Fiecare tara continua sa fie responsabila pentru definirea propriilor cerinte si norme de intrare, care nu sunt standardizate la nivelul UE.

________________________________________________________________________________


Comunicate oficiale referitoare la condiţiile de intrare pe teritoriul ţării de destinaţie, cât şi despre condiţiile de retur pe teritoriul României:

Ministerul Afacerilor Externe: DETALII AICI

Lista statelor cu risc epidemiologic ridicat: DETALII AICI

Hotărâri CNSU: DETALII AICI

Institutul Naţional de Sănătate Publică: DETALII AICI

Comisia UE a lansat o platforma online https://reopen.europa.eu/ro/. Acest site este updatat constant şi are menirea de a furniza cetăţenilor UE informaţii în ceea ce priveşte graniţele, transportul, serviciile turistice, restricţiile de călătorie şi măsurile adoptate în vederea menţinerii sănătaţii şi siguranţei publice.